Videos

Video's chronische pijn

Sensitisatie demonstratie video

Een van de beste video’s op het internet die aan de hand van een demonstratie chronische pijn en de daarbij horende sensitisatie demonstreert.

Daarnaast wordt er in de video uitgelegd dat er op lichaamsniveau niks gedaan kan worden, maar dat de focus moet worden gelegd op het verminderen van deze sensitisatie in het brein.

Animatie video chronische pijn

Een Australische animatie video die op een nuchtere manier acute pijn en chronische pijn schetst.

Bij chronische pijn benadrukken zij ook de overgevoeligheid van het brein. Om tot een oplossing voor de pijn te komen, raden zij aan naar het grotere gehele plaatje te kijken van iemands levensstijl tot gedachten en emoties tijdens de periode dat de pijn begon.

Tame the Beast Cartoon

Erg goede video die aan de hand van een cartoon metafoor chronische pijn bespreekt. De video benadrukt dat pijn niet altijd gelijk staat aan lichamelijke schade. Ook wordt besproken dat gedachten over pijn invloed hebben op de pijn zelf.

Het wordt duidelijk dat het lichaam pijn kan aanleren en hoe langer je pijn hebt, hoe beter het lichaam erin wordt. Het herschrijven van het pijnsysteem is daarom noodzakelijk zodat deze minder beschermend is.

Video neuroplasticiteit

Enigszins langdradige video, maar hele goede uitspraken wat betreft neuroplasticiteit. Het benadrukt het hertrainen van het brein en daarmee het desensitiseren van chronische pijn.

Het benadrukt ook dat elke persoon anders is en dat iedereen zelf moet uitvinden welke benaderingen werken en welke niet in het voeden van het lichaam en het brein.

Demonstratie video spiegeltherapie

Deze video demonstreert hoe je aan de hand van een spiegel een illusie voor het brein kan creëren. Hierdoor lijkt het of het pijnlijke deel weer soepel en zonder pijn beweegt. Het brein ziet de beweging niet meer als bedreiging en zal beginnen met het verminderen van pijn. Spiegeltherapie is een uitstekende vorm van revalidatie voor chronische pijn.

Scroll to Top
PijnCoach PijnCoach.nl Mobile

Steun PijnCoach.nl

PijnCoach.nl is een particulier iniatief om mensen te helpen die chronische pijn ervaren. Mocht PijnCoach.nl nuttig zijn geweest en wil je bijdragen aan verbetering: