Over PijnCoach.nl

Mijn naam is Marcel, een jonge dertiger woonachtig in Amsterdam. Ruim vijf jaar geleden had ik een drukke baan bij de KLM, beoefende ik diverse sporten en reed ik veel motor wat mijn passie is. De drukke levensstijl eiste echter zijn tol en ik kreeg een blessure in mijn bovenrug. Na een lange tijd met de klachten door te hebben gelopen, ben ik uiteindelijk aan herstel gaan werken. Met intensieve fysiotherapie en een aangepaste levensstijl, begon mijn rug na een lange periode weer soepel aan te voelen. De pijn verdween echter niet. Veel medische consults, onderzoeken en online research brachten ook niks aan het licht. Wat is er aan de hand?

Na lange tijd in het duister te hebben getast, werd ik via een nieuwe fysiotherapeut voor het eerst geconfronteerd met centrale sensitisatie, een overgevoeligheid van het pijnsysteem waardoor het brein pijn creëert zonder dat er nog fysieke schade (een blessure in mijn geval) aanwezig is. Door middel van graded activity ben ik weer gaan bewegen, motorrijden en werken. Alles stapje voor stapje. Hierdoor begon ik weer een normaler leven te leiden. De pijn was nog wel aanwezig, maar in mindere mate en het beheerste minder mijn leven.

De volgende stap was het psychische aspect aan te pakken. Onder andere door de reactie op pijn te veranderen en mij er niet door te laten meeslepen. Gezonde en kalmerende gedachtes, het brein stimuleren met andere input en meer plezier najagen hielpen daarbij. Ook spiegeltherapie, visualiseren en mediteren heeft mij geholpen. Kortom, een echte multidisciplinaire aanpak over een langere periode.

Achteraf besef ik mij dat ik veel dingen verkeerd heb aangepakt. Veel te lang was mijn enige doel in mijn leven ‘van de pijn afkomen’. Daarnaast heb ik mij veel te lang gefocust op het fysieke aspect (waar de pijn voelbaar is) in plaats van op het psychische aspect (waar de pijn gecreëerd wordt). Pas toen ik mijzelf ging verdiepen in het onderwerp, maakte ik de weg vrij naar genezing.

Omdat ik inmiddels zoveel kennis en ervaring heb opgebouwd op het gebied van chronische pijn, heb ik besloten deze kennis en ervaring te delen door middel van deze website. De reden dat ik deze kennis wil delen, is vanwege het feit dat goede hulp en pijneducatie bij chronische pijn helaas weinig beschikbaar is. Er bestaan daarnaast veel misverstanden met betrekking tot chronische pijn. Hopelijk helpt de inhoud van deze site jou op weg bij vragen over wat nou precies de aanhoudende pijn veroorzaakt en hoe deze pijn te behandelen.

Scroll to Top
PijnCoach PijnCoach.nl Mobile

Steun PijnCoach.nl

PijnCoach.nl is een particulier iniatief om mensen te helpen die chronische pijn ervaren. Mocht PijnCoach.nl nuttig zijn geweest en wil je bijdragen aan verbetering: